http://www.uniedzwiedzia.pl

Menu Weselne

Propozycje dań głównych:

  • Niedżwiedzie Półmiski - kompozycja pieczonych mięs, serwowane w trakcie obiadu:  kotlet króla Sasa, kurczaki po  diabelsku, kotlet po wiedeńsku, indyk po kasztelańsku, kotlet de valaille, glazurowane żeberka, duszone  kacze udka. 
  • Aromatyczna pierś z kurczaka z kostką w sosie porowym.
  • Polędwiczka po staropolsku, zawinięta w liść kapusty z musem z kurczaka na sosie borowikowym.
  • Piersi kacze w aromatycznych przyprawach z nutą cytrusów.
  • Grillowany filet z kurczaka z chutnej z melona i mango ( konfitura ) na pieczonych szparagach.
  • Roladka z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami serem mozarellą.
  • Zrazik wieprzowy nadziewany pieczarkami, czerwoną cebulką w sosie zielonego pieprzu.

             PIERWSZE  DANIE  GORĄCE

  • Łosoś norweski z bukietem warzyw i ryżem półdzikim w sosie szampańskim.
  • Grillowany filet z kurczaka przekładany gruszką, grillowanym oscypkiem w towarzystwie sosu pesto.
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie czerwonego pieprzu, buraczkami mini i brukselką, pieczonym ziemniakiem z purre
  • Roladka schobowa nadziewana pieczarkami, serem z nutą sosu musztardowego z czerwoną kapustą i kopytkami.
  • Filet grillowany zapiekany serem żółtym w towarzystwie sera lazur i orzeszków w akompaniamencie szaszłyka warzywnego
  • Pieczysta karkówka w sosie chrzanowo - żurawinowym podana z kluską śląską, młodą kapustą.

             DRUGIE   DANIE   GORĄCE

  • Udziec z indyka faszerowany serem, suszonymi pomidorami podany z sosem leśnych grzybów z marcheweczką mini i kluseczkami gnocchi. 
  • Medaliony wieprzowe w ziołach, aksamitnym sosem kurkowym fasolką szparagową kluseczką śląską.
  • Roladka wieprzowa w papilotach z boczku w sosie leśnych grzybów podana z kopytkami w akompaniamencie buraczków na ciepło w śmietanie.
  • Filet z kurczaka w sosie porowym, rizottem worzywnym i kwiatuszkami z brokuła w sosie beszamelowym z płatkami migdałów.
  • Udko z kurczaka suflet ziemniaczany z nutą sosu wiśniowego, surówką z selera z bakaliami.

                TRZECIE  DANIE   GORĄCE

  • Potrawka drobiowa z warzywami z dodatkiem grzanki.
  • Beef Strogonow z bułeczką czosnkową na ciepło.
  • Bogracz wieprzowy z kluseczkami.
  • Żurek staropolski.
  • Wołowina na czerwonym winie z lanymi kluseczkami.

           CZWARTE   DANIE   GORĄCE

  • Barszcz czerwony z pierożkami pieczonymi.
  • Barszcz czerwony z uszkami.
  • Barszcz czerwony z ptysiem z nadzieniem pieczarkowo serowym
  • Wołowina po burgundzku z pieczywem.
  • Węgierska zupa gulaszowa na pikantną nutę.

               MENU   DZIECIĘCE

               DANIE   GŁÓWNE

  • Domowy rosół  z makaronem.
  • Złociste filety z kurczaka z puree.
  • Paluszki rybne z puree.

              DESER

  • Puchar lodowy z chmurką bitej śmietany.

 

    


Zupy do obiadu:

  • Domowy  rosół  z makoronem.
  • Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym.
  • Krem z borowików z kluseczkami.
  • Krem z cukinii z grzankami czosnkowymi.

 


Propozycje zakąsek zimna płyta:

  • Kompozycja  pieczonych  mięs
  • Kompozycja  polskich  wędlin  tradycyjnych
  • Pasztet  pieczony
  • Schab po warszawsku
  • Zimne  sosy: tatarski  lub  chrzanowy
  • Śledzie: po krakowsku i w ziołach 
  • Galaretka  drobiowa, wieprzowa
  • Deseczki  pachnących  serów: oscypki, krbacze, sery pleśniowe, żółte, wędzone
  • Sałatki: gyros, jarzynowa 
  • Pikle: cebulka marynowana, kukurydza mini, grzybki, patisony
  • Pieczywo  tradycyjne

Desery:

  • Kompozycja lodów z galaretką owocową i bitą śmietaną
  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów
  • Lody z malinami na ciepło
  • Puchar lodowy z sosem truskawkowym