http://www.uniedzwiedzia.pl

Menu Weselne

Propozycje dań głównych:

  • Kurczak limonkowo-tymiankowy przygotowany metodą sous vide, na sałatce z ziemniaków i kapusty włoskiej, z nutą  sera
  • Golonka glazurowana w miodzie i piwie, podana z pure z dyni w towarzystwie chrzanu i musztardy francuskiej
  • Drób po diabelsku z gruszką ryżową, podaną na winno-miodowej sałacie z nutą sosu balsamicznego
  • Pieczony filet z indyka, podany na lustrze sosu brzoskwiniowo-chili z talarkami ziemniaczanymi i marchewką po parysku
  • Fantazja barbecue :indyk, polędwiczka wieprzowa i karczek z grilla podane z warzywami grillowanymi na sosie barbecue
  • Łosoś pieczony, podany na risotto z groszkiem zielonym i świeżym szczypiorkiem
  • Eskalopki schabowe przygotowane metodą sous vide, podane z ziemniakami z wody(lub pure), mixem sałat, polane sosem balsamicznym
  • Wieprzowina w sosie teriaki z grzybami, podana z kaszą po krakowsku i mixem sałat z sosem vinegrette
  • Grillowana Polędwiczka wieprzowa, podana na risotto z ogórkiem konserwowym w towarzystwie pomidora koktajlowego i sosu balsamicznego
  • Pieczony filet z kurczaka z nutą rozmarynu podany na sałatce ze świeżej marchwi, cukinii, szparag, groszku cukrowego, oraz kiełków słonecznika, podany z chrupiącą bagietką
  • Medaliony z polędwiczek wieprzowych w sosie śliwkowym, podane na kaszy gryczanej z nutą orzeszków  oraz avocado i rucoli
  • Grillowany filet z kurczaka przekładany gruszką, smażonym oscypkiem
  • Panierowany kotlet ze schabu, zapieczony z pieczarkami, serem mozzarella i pomidorem, podany ze świeżym szczypiorkiem i mixem sałat
  • Prosiak pieczony, krojony na Sali przez kucharza podawany z musztardą i chrzanem, oraz świeżym pieczywem wiejskim, a także czerwoną kapustą z soczewicą
  • Pieczona rolada ze schabu zwinięta z boczkiem wędzonym , z nadzieniem pieczarkowym z warzywami i szynką, podane z pure z ziemniaczanym z chipsem, oraz z surówką.
  • Pieczony schab podany na toście francuskim z sosem tzatziki w towarzystwie świeżych pomidorów i cebulki w emulsj francuskiej

    

     

 

    

 

 


Mięsa do obiadu:

  • Filet z kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami z serem, podany w sosie serowym z brandy
  • Pieczona rolada ze schabu zwinięta z boczkiem wędzonym , z nadzieniem pieczarkowym z warzywami i szynką
  • Filet z kurczaka zapieczony z pieczarkami, majonezem i serem zółtym
  • Schab po kowalsku – panierowany w płatkach kukurydzianych, zapieczony z cebulą duszoną w curry, sosem tysiąca wysp i serem żółtym
  • Rolada schabowa z nadzieniem rodzynkowo – morelowym z nutą miodu i cynamonu, podane w sosie cytrynowym
  • Tradycyjne zrazy staropolskie z szynką, pieczarkami i papryką oraz musztardą
  • Grillowany filet z kurczaka zapieczony ze śliwkami z nutą miodu i majeranku
  • Kotlet genua-panierowany zawijany z szynką, serem, ogórkiem i papryką konserwową
  • Roladka schabowa z serem feta

Propozycje zakąsek zimna płyta:

  • Łosoś z warzywami w cieście francuskim
  • Roladki z polędwiczek wieprzowych ze szpinakiem
  • Matias na grillowanym ziemniaku, podany z kwaśną śmietaną
  • Schab po warszawsku
  • Schab upieczony metodą sous vide z nutą tymianku i soli morskiej
  • Warzywa grillowane polane sosem balsamicznym
  • Pieczony kurczak teriaki polany sosem balsamicznym, podany na rucoli
  • Galantyna z kurczaka
  • Roladki z polędwiczek wieprzowych z morelami i śliwkami suszonymi
  • Grillowane ziemniaki z musem z pstrąga

Desery:

  • Parfait czekoladowo- chałwowe z sałatką owocową
  • Śliwki w czerwonym winie z gałką lodów waniliowych
  • Mus waniliowy / czekoladowy z chrupiącym ciastkiem i świeżą miętą