http://www.uniedzwiedzia.pl

Menu Weselne

Propozycje dań głównych:

  • Niedżwiedzie Półmiski - kompozycja pieczonych mięs, serwowane w trakcie obiadu:  kotlet króla Sasa, kurczaki po  diabelsku, kotlet po wiedeńsku, indyk po kasztelańsku, kotlet de valaille, glazurowane żeberka, duszone  kacze udka. 
  • Aromatyczna pierś z kurczaka z kostką w sosie porowym.
  • Polędwiczka po staropolsku zawinięta w liść kapusty z musem z kurczaka na sosie borowikowym.
  • Piersi kacze w aromatycznych przyprawach z nutą cytrusów.
  • Grillowany filet z kurczaka z chutnej z melona i mango ( konfitura ) na pieczonych szparagach.
  • Roladka z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami serem mozarellą.
  • Zrazik wieprzowy nadziewany pieczarkami, czerwoną cebulką w sosie zielonego pieprzu.

             PIERWSZE  DANIE  GORĄCE

  • Łosoś norweski z bukietem warzyw i ryżem półdzikim w sosie szampańskim.
  • Grillowany filet z kurczaka przekładany gruszką, grillowanym oscypkiem w towarzystwie sosu pesto.
  • Pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie czerwonego pieprzu, buraczkami mini i brukselką, pieczonym ziemniakiem z purre
  • Roladka schobowa nadziewana pieczarkami, serem z nutą sosu musztardowego z czerwoną kapustą i kopytkami.
  • Filet grillowany zapiekany serem żółtym w towarzystwie sera lazur i orzeszków w akompaniamencie szaszłyka warzywnego
  • Pieczysta karkówka w sosie chrzanowo - żurawinowym podana z kluską śląską, młodą kapustą.

             DRUGIE   DANIE   GORĄCE

  • Prosiak pieczony, krojony na Sali przez kucharza podawany z musztardą i chrzanem, oraz świeżym pieczywem wiejskim, a także czerwoną kapustą z soczewicą
  • Pieczona rolada ze schabu zwinięta z boczkiem wędzonym , z nadzieniem pieczarkowym z warzywami i szynką, podane z pure z ziemniaczanym z chipsem, oraz z surówką.
  • Pieczony schab podany na toście francuskim z sosem tzatziki w towarzystwie świeżych pomidorów i cebulki w emulsj francuskiej

    

     

 

    

 

 


Mięsa do obiadu:

  • Filet z kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami z serem, podany w sosie serowym z brandy
  • Pieczona rolada ze schabu zwinięta z boczkiem wędzonym , z nadzieniem pieczarkowym z warzywami i szynką
  • Filet z kurczaka zapieczony z pieczarkami, majonezem i serem zółtym
  • Schab po kowalsku – panierowany w płatkach kukurydzianych, zapieczony z cebulą duszoną w curry, sosem tysiąca wysp i serem żółtym
  • Rolada schabowa z nadzieniem rodzynkowo – morelowym z nutą miodu i cynamonu, podane w sosie cytrynowym
  • Tradycyjne zrazy staropolskie z szynką, pieczarkami i papryką oraz musztardą
  • Grillowany filet z kurczaka zapieczony ze śliwkami z nutą miodu i majeranku
  • Kotlet genua-panierowany zawijany z szynką, serem, ogórkiem i papryką konserwową
  • Roladka schabowa z serem feta

Propozycje zakąsek zimna płyta:

  • Łosoś z warzywami w cieście francuskim
  • Roladki z polędwiczek wieprzowych ze szpinakiem
  • Matias na grillowanym ziemniaku, podany z kwaśną śmietaną
  • Schab po warszawsku
  • Schab upieczony metodą sous vide z nutą tymianku i soli morskiej
  • Warzywa grillowane polane sosem balsamicznym
  • Pieczony kurczak teriaki polany sosem balsamicznym, podany na rucoli
  • Galantyna z kurczaka
  • Roladki z polędwiczek wieprzowych z morelami i śliwkami suszonymi
  • Grillowane ziemniaki z musem z pstrąga

Desery:

  • Parfait czekoladowo- chałwowe z sałatką owocową
  • Śliwki w czerwonym winie z gałką lodów waniliowych
  • Mus waniliowy / czekoladowy z chrupiącym ciastkiem i świeżą miętą