http://www.uniedzwiedzia.pl

Stół Staropolski

 
  • Prosiak  pieczony z farszem mięsnym bez kości, podany z  modrą kapustą, ziemniaczkamiw łupinkach  nadziewane pieczarkami i serem.

  • Pieczona szynka z kością w całości do krojenia

  • Kiełbasa  wiejska

  • Kabanos

  • Boczek

  • Pasztet  wiejski

  • Kapusta zasmażana z żeberkami

  • Golonka  pieczona  bez kości

  • Salceson, kaszanka

  • Pierożki domowe zapiekane: z mięsem, ruskie, z  kapustą  i  grzybami

  • Łosoś  faszerowany  lub  wędzony

  • Schab  nadziewany  śliwką  i  brzoskwinią

  • Deseczki  serowe - oscypki, korbacze, sery pleśniowe

  • Salami  z  pieprzem  i  serami

  • Mozzarella  z  pomidorami

  • Bochny  chleba, bułeczki

  • Smalec  w  glinianych naczyniach topiony  ze skwarkami

  • Ogórki  kiszone

  • Musztarda, chrzan